2e NK Supercup: Nieuw PR en rommelige race

Eerste NK Supercup 2017
16 april 2017
3e OW Cup Slechte start maar opnieuw sneller en PR!
5 juni 2017

Afgelopen weekend waren we weer te vinden op het circuit van Assen voor de 2e OW Cup van 2017. Op de vrijdag training had ik voor het eerst in mijn race carierre hulp met de data en afstelling van de motor. Ik wist van mijzelf al wel verschillende punten maar hier kon ik zeker nog wel wat hulp bij gebruiken. Die ochtend was er nog wat motregen maar al snel konden we vol gas. Al snel kwamen we wat punten tegen. Mijn bochtensnelheid is prima maar bij de remtechniek is er nog voldoende te verbeteren. 1 ding is zeker….ik heb genoeg huiswerk voor de rest van het jaar! Haha!

De zaterdagochtend was het tijd voor de kwalificaties. De eerste kwalificatie was vrij vroeg en dus koud. Ik besloot gewoon met een gebruikte set banden te rijden en de mooie achterband voor de 2e kwalificatie te bewaren. In de 2e kwalificatie was het inderdaad al ietsje warmer en het gevoel op de motor was goed. Zo goed zelfs dat ik met de aandachtspunten van de dag ervoor in mijn achterhoofd een mooie tijd van 1.47.6 reed…dat is sneller als ooit op deze layout van Assen!! Ik had de smaak te pakken en keek uit naar de race van die middag.

Ik moest starten vanaf de 16e plek op de grid. Ik kwam netjes weg en ondanks dat het dringen was bij de haarbocht, ging ik al rond p10 de Veenslang op. Ik zat in een groepje rijders die streden om p8-p11 en waarvan ik wist dat ik het bij kon houden. Alleen aangekomen bij de Ruskenhoek was het erg lastig insturen omdat er verschillende mensen rechtdoor schoten met aanremmen. Ik kon daardoor ook niet de bocht in en moest wel de baan af en rechtdoor. En doordat iedereen als een langgerekt lint langskwam was het moeilijk om weer in te voegen. Uiteindelijk zat ik op P20 weer op de baan. Sjonge…wat baalde ik!! Ik zat juist in een groepje wat ik goed kon bijhouden en dan heb je dit!? Ik ging toch vol overtuiging voor het inhalen. Ik wilde mijn plekje terug! Al snel had ik weer wat posities gepakt, maar in de Strubben bleek er een ernstige valpartij te zijn. De volgende ronden waren heel rommelig… mensen voor me maakten foutjes terwijl ik wilde inhalen, de gele vlag werd intussen gezwaaid terwijl we rood verwachtten, een motor voor me leek in brand te staan (veel rook) en ik wilde niet vallen over een oliespoor. Uiteindelijk werd de race toch afgevlagd na 6 ronden totaal. Zo eindigde ik op een 16e positie. Netjes…maar er had zeker veel meer in gezeten. Op naar de volgende race!