3e OW Cup Slechte start maar opnieuw sneller en PR!

2e NK Supercup: Nieuw PR en rommelige race
8 mei 2017
Oschersleben, wat een pech
19 juni 2017

Na een spannend weekend op het circuit van Zolder waar ik heb deelgenomen aan de Sprintraces tussen onze Zuiderburen, was het weer tijd voor de 3e NK Supercup in Assen. Op de vrijdag had ik nog een aantal vrije trainingen geboekt en hadden we wat getest met de afstelling van de motor. Het was prachtig mooi weer en dit had zijn effect op de grip. Gelukkig hadden we de motor al snel goed voor elkaar, klaar voor de racedag!

De zaterdagochtend bleek dat het nog kon gaan regenen. Daarom besloten we in de eerste training voor het beste resultaat te gaan. Ik bouwde in rap tempo op en iedere ronde ging het harder. Uiteindelijk reed ik een nieuw PR van 1.47.1 waar ik heel blij mee was en behaalde ik een 18e startplek. Echter zat er meer in…. Ik hoopte dat dat in de race zou gaan lukken!!

Echter verliep de race totaal anders als verwacht. Ik stond midden op de startgrid en bij het wegrijden was ik niet scherp genoeg en kwam niet goed van de plek. Meestal zijn mijn starts netjes dus dit was al even geleden. Richting Haarbocht en Strubben is mijn tactiek meestal via de buitenkant iedereen in te halen i.v.m. mijn hoge bochtensnelheid, maar dit keer werd ik totaal klem gereden. Meestal kan ik dan nog over de curbs erlangs komen maar daar reed al een andere rijder voor mijn neus. Daarbij schoot in de bocht zelf een andere rijder wat rechtdoor waardoor ik pas laat kon insturen. Verdorie…ik zat hierdoor bijna achteraan in het veld!?! Ik zag de jongens die ik met gemak kon voorblijven in de verte wegrijden. Daar wilde ik zijn!! Ik kon snel wat mensen voorbij steken maar ik bleef ook te lang achter een andere rijder hangen waardoor ik lang niet aan mijn tijden kon komen. Deze rijder was op een ander stuk sneller als mij en waar ik juist sneller was, kon ik de motor er net niet voor steken. De race was al om voordat ik er erg in had en helaas niet met het resultaat waarop ik hoopte..  Ik ben wel ontzettend blij met het gevoel op de motor en ook de snellere tijden. Hopelijk de volgende race dan eindelijk die 46ers aantikken?

Voor nu zijn we ons aan het klaar maken voor Oschersleben volgend weekend. Ik kijk er naar uit!