6H Endurance Nurbergring: Overwinning!

Pre Bol d’or Training Le Castellet
1 september 2017
WK Endurance 24H Bol d’or: 8e in Stock klasse!
24 september 2017

Samen met Johan Christis en Rolf Dijkstra zou ik deelnemen aan de 6 uur endurance op de Nurbergring. Een mooi circuit waar ik nog nooit heb gereden en erg nieuwsgierig naar was. Na een wat moeilijke bergbeklimming met de auto en caravan (we gingen weer achterwaarts naar beneden) konden we ons installeren op het circuit.

In de ochtend was er een korte vrije training van 45 minuten. Die moesten we onderling verdelen en gelukkig mocht ik van Johan en Rolf wat meer tijd gebruiken omdat ik de baan niet kende. De kwalificatie werkte hetzelfe. Nadat Johan en Rolf hun ding hadden gedaan en Johan een mooie tijd had gereden kon ik de overige tijd opmaken.

Al snel was het tijd voor de start die Johan zou doen. Al na een aantal ronden ging het regenen en zetten we de motor van Rolf op regenbanden. Johan kwam binnen en Rolf ging de baan op. Na een tijdje werd het toch weer wat droger en ben ik met droog weer banden de baan op gegaan. De concurrentie had wat andere keuzes gemaakt en we lagen 4e.. Al snel begonnen we weer in te lopen en in te halen. Gedurende de race gingen we weer naar de pole en kregen zelfs een ronde voorsprong op nr 2. Na nog een valpartij voor de neus van Johan die hij net kon ontwijken, vielen we weer wat terug maar gelukkig liepen we weer in. Uiteindelijk gingen we als 1e over de finish!