British Superbike: Inhaalrace en mooi resultaat met nieuw PR

Back on Assen
16 september 2018
OW cup Zolder: Stoeiend met de motor naar mooi resultaat
8 oktober 2018

Al jaren wilde ik mee doen in het BSB weekend op Assen. Echter mislukte dat meerdere malen maar dit keer was het dan toch zo ver.
Ik deed mee in de BeNeCup klasse bij de Superbikes. Op de vrijdag waren er 2 kwalificaties en op zaterdag en zondag beide een race. Meteen in de eerste kwalificatie kon ik een 8e plek bemachtigen maar in de 2e kwalificatie kon ik me helaas niet meer verbeteren door het gebruiken van dezelfde banden. Zo belandde ik als 13e op de startgrid van totaal 46 man.

Echter stonden wij vrijwel achteraan op de paddock en doordat we geen aggregraat gebruikten kwam ik daardoor te laat bij de opstelling. Het veld reed net de baan op maar ik was net te laat. Het hek werd voor mijn neus gesloten en ik moest na 2 opwarmronden achteraan op de grid opstellen. Dus niet op de welverdiende plek 13 maar als 46e op de grid! Sjonge…dat was echt heel erg balen, maar ik besloot er het beste van te maken. Ik wilde mijn plekje terug!! Meteen bij de start schoot ik weg en pakte al een flink aantal rijders. Wel moest ik nog uitkijken want voor mijn neus stond er een rijder praktisch stil bij de start en ik botste er bijna bovenop. Gelukkig ging het goed en die eerste ronde pakte ik ieder gat wat ik zag. Zo kwam ik na 1 ronde niet als 46e maar al als 27e door! En zo ging het iedere ronde verder… Ik haalde de ene na de andere rijder in. Uiteindelijk haalde ik 33 rijders in en belandde ik weer terug op p13 en pakte toen zelfs nog een plek winst en ging als 12e over de finish met een nieuw PR van 1.42.8!! Een geweldig leuke race met een prachtig mooi PR en ook stiekem mijn doel voor dit jaar!

Op de zondag was de 2e race waar wij uiteraard ruimschoots voor de tijd bij de opstelling stonden. De start ging goed en ik kwam netjes weg. Ik haalde wat in en belandde achter Marcel. Telkens op de Veenslang kon ik naast hem komen maar zelfs toen ik al een stukje voor hem zat in de Snelle Ruskenhoek durfde ik het net niet aan met insturen om hem ervoor te zetten. Dit duurde te lang en ik moest zo snel mogelijk inhalen om verder naar voren te komen. Gelukkig kwam ik er uiteindelijk wel langs en kon ik makkelijk naar Daniel toerijden. Iedere keer werd de afstand kleiner maar helaas maakte ik een foutje met een verkeerde versnelling waardoor ik weer wat afstand kreeg. Dat gat kon ik opnieuw terug dichtrijden en ik probeerde in de laatste ronde bij de Ramshoek er naast te komen. Helaas net wat snelheid te kort en met de GT probeerde ik het nog eens met eruit komen. Net een meter of 10 had ik te kort met een 0,06 sec!! Zo jammer… maar wel een machtig mooie race. Uiteindelijk ging ik als 9e over de streep. Een heel mooi resultaat dus en een zeer geslaagd weekend.