Dijon…geweldige ervaring en brave Kawa!

6e OW Cup: Never give up!
17 juli 2017
Oschersleben: Top 10 Finish!
1 september 2017

Brave kawa!! Dat is het eerste wat in mij opkwam als ik over dit weekend nadenk.
Ik heb ontzettend genoten in Dijon Frankrijk! Een geweldige baan met veel hoogte verschillen, blinde bochten en een harde bocht het lange rechte stuk op. De avond voordat we zouden rijden had ik nog een rondje gefietst en werd verrast door de gigantische hoogte verschillen. Ik keek er echt naar uit om hier te rijden!

Q1 ging helaas niet helemaal zoals verwacht, door telkens in veel verkeer terecht te komen. Zelfs na een keer door de pitstraat rijden en wachten op een gaatje op de baan, was ik zo weer bijgereden naar de rijders voor me. Daardoor veel inhalen en niet de laptime gereden die echt mogelijk was. In Q2 was er ook nog eens motregen en geen mogelijkheid om te verbeteren. Toch reed ik ondanks de natte baan al net zo hard als in Q1 waarin het droog was en behaalde ik de 19e startplek op de grid. Potentie voor meer zeggen we dan?!

Met de 1e race had ik geen sterke start en moest ik ook nog wat rondslingerende motoren ontwijken. Toch was mijn eerste ronde heel sterk en heb ik plekken kunnen winnen. Ik reed top 15 maar helaas werd ik op het einde van de race op het lange rechte stuk met gemak ingehaald door medecoureurs met meer vermogen. Uiteindelijk eindigde ik als 17e. Ik had alles gegeven maar was niet opgewassen tegen de snellere motoren op het lange rechte stuk. Mijn motor bleek meer dan 15 tot 20 km langzamer te lopen ten opzichte van sommige anderen!

De 2e race was ik er echt op gebrand goed te starten en mee te komen met de jongens waar ik tussen hoorde. Na een nette start gingen de eerste ronden super en haalde ik veel in. De kawa deed zijn uiterste best en door in de bocht veel vaart te pakken voor het rechte stuk, kon ik einde rechte stuk weer uitremmen en mijn plekje netjes behouden. Uiteindelijk in de laatste ronde nog vol gas 2 voorbij kunnen komen en zo geëindigd op de 16e plek met een 2 seconden snellere tijd van: 1.25.3! Heel blij mee en echt alles eruit gehaald wat er in zat! Heel erg tevreden en nu klaar maken voor Oschersleben! ?

En….misschien binnenkort goed nieuws!! Spannend!