Opening race seizoen 2019

Finale Races Assen: Top finish en prachtige eindklassering
17 oktober 2018

 

Afgelopen weekend was het gelukkig weer zo ver. We mochten weer van start in de eerste race van 2019. Voor mij helaas geen warm up in het warme Spanje maar gelukkig had ik wel de zaterdag ervoor wat ronden kunnen maken op een training van de KNMV. De dinsdag en de woensdag was ik in Frankrijk te vinden voor de officiële test voor de 24H van Le mans. Helaas viel dat flink in het water en ook was het verschrikkelijk koud. Door de vele valpartijen, rode vlaggen en oliesporen heb ik uiteindelijk niet meer dan een uur op de motor gezeten. Een goed ritme was nog ver te zoeken. Gelukkig was er op de vrijdag voor de eerste NK Supercup 1000 nog een training mogelijk en hoewel dat ook begon met regen kon ik aan het einde van de dag toch met een goed gevoel afsluiten.

De ochtend van de race was het nog erg mistig en koud. Ik had de nieuwe band meteen in de eerste kwalificatie moeten omleggen omdat de oude banden al te ver versleten waren. Daardoor was het erg moeilijk om te verbeteren in de 2e kwalificatie maar dat lukte me toch. Daarmee kwam ik tot een 1.46 en een 7e startplek. Ik was daar erg blij mee gezien het hoge niveau van onze klasse en ook de kou die ochtend met de vele valpartijen links en rechts deze dagen.

Bij de start zat ik er goed bij en kon netjes mijn plek vasthouden. Ik wilde meteen vol gas die eerste ronde door om de kopgroep in het zicht te houden en ook om snel afstand te creëren tot de rest van het veld achter me. Echter werd mij al snel duidelijk dat de kopgroep me te snel af was. Die jongens hadden er allemaal flink wat meters op zitten in Spanje de voorgaande weken en waren flink op dreef! Dat aansluiten kon ik dus wel vergeten en ik reed een wat eenzame race. Toch had ik zelf ook een mooi ritme te pakken…. ik reed constante 45-ers en maakte geen fouten. Ik wist dat er een rijder vlak achter me zat maar de afstand bleef gelijk. In de laatste ronden zette ik nog wat aan, want ik wilde er zeker van zijn dat de afstand zo zou blijven en zo kwam ik met een nette 7e plek over de finish inclusief IDM jongens en gastrijders. Vorig jaar werden deze nog uit de uitslagen gehaald, maar dit seizoen zijn we een Open Nederlands Kampioenschap (ONK) en tellen ze ook mee voor de punten.

Ik ben erg tevreden met het resultaat en volgende week vertrek ik naar Frankrijk voor de 24H van Le Mans met het Internationale Girls Racing Team. Alles is te volgen op Eurosport 1 & 2 vanaf zaterdag 20 april om 14.30 uur (start) tot zondag 21 april om 15 uur (finish).