Finale Races: Een geweldige afsluiting!

OW cup Assen: Even wennen die brommer!?
24 september 2017
Een fantastische start met een abrupt einde…
14 januari 2018

Voor we er erg in hadden is het raceseizoen alweer op zijn einde gekomen. Afgelopen weekend waren de finale races van de OW Cup en we waren er helemaal klaar voor. Op de vrijdag hadden we nog een training geboekt en deze dag hebben we veel geprobeerd. Zo probeerden we bij de motor een zwaardere veer aan de achterkant en ook de tandwielverhouding hadden we aangepast. Daarnaast was ik afgelopen tijd al veel bezig geweest met mijn eigen remgedrag richting een bocht. Zo ben ik bij verschillende bochten flink verbeterd en dit weekend waren de GT en Haarbocht aan de beurt. Het gevoel was erg goed en we maakten weer een aantal stappen. Ondanks dat we een sessie minder mochten rijden vanwege het geluid waren we klaar voor de racedag.

De zaterdagochtend hadden we maar 1 kwalificatie en moest dus meteen het gas open. En dat lukte erg goed!! Het proberen en testen van de dag ervoor wierp zijn vruchten af en ik reed een nieuw PR van 1.46.5 waar ik heel blij mee was! Het veld was echter wel heel sterk want ondanks een stuk sneller rijden belandde ik op de 16e startplek. Met voor en vooral achter mij allemaal rijders die dicht bij elkaar stonden met maar tienden verschil. Dat werd nog een spannende racedag!?

De start van de eerste race kwam ik weg met een hoge wheelie die ik gelukkig netjes kon controleren door snel op te schakelen. Ik pakte de rijder op de rij voor me en de haarbocht ingaand pakte ik nog wat rijders aan de buitenkant. Ossebroeken ging dat nog eens, maar bij de Strubben werd ik juist weer klem gereden. De eerste ronde was flink vechten om een plekje maar ik kwam gelukkig goed door. Nu was het plan om het groepje voor mij bij te houden!! Ze waren ietsje sneller als mij en in mijn achterwiel zat een flink groepje rijders die bijna dezelfde tijden reden. Dit werd spannend!! Ik ging steeds harder rijden en zag in de 2e ronde al een nieuw PR op het bord: 1.46.1. en later zelfs een 1.45!! Ik reed wat naar de jongens voor mij toe. Af en toe zag ik echter al een voorwiel verschijnen maar ik kon gelukkig de deur nog dicht houden. Helaas reed er achter mij wel iemand die net wat harder reed en ondanks veel blokkeren en opnieuw een PR werd ik uiteindelijk toch voorbij gereden en ging ik als 18e over de finish.

Tegen de avond om maar liefst 18u hadden we de 2e race. Het was al aardig afgekoeld maar dat mocht de pret niet drukken. De start ging erg goed en ik kon wat mensen voorbij steken. Ik kwam als 15e door en kon een aansluiting vinden bij het groepje voor me. Langzaam maar zeker kwam ik dichterbij maar ik maakte ook een aantal foutjes. Daardoor viel ik weer wat terug en moest opnieuw het gat zien te dichten. Gelukkig kon ik tegelijkertijd ook de andere rijders achter me houden. Zelfs toen ik moest uitwijken in de GT voor een valpartij. Ik kreeg intussen wel door dat ze me op de hielen zaten. Een paar ronden kon ik het zo volhouden op de 13e plek maar na een schakelfout werd ik toch voorbij gestoken. Ik kon wel weer wat dichterbij komen maar de race was te kort. Deze race finishte ik op een nette 15e plek.

Kortom een heel goed weekend met maar liefst een verbetering van 1 seconde!! Dit jaar was een pittig jaar met wat technische pech en een valpartij waardoor ik in Oschersleben 2 races moest missen. Toch hebben we als team gigantische sprongen gemaakt en op alle circuits weer een aantal seconden verbeterd waaronder zelfs Assen. Daarmee zelfs top 10 klasseringen behaald. En laten we vooral de WK 24H Bol d’or niet vergeten met het behalen van een 8e plek in de Stock en dus naar huis met WK punten!

Graag wil ik iedereen,  heel erg bedanken voor de hulp en support. Het was weer een prachtig raceseizoen!