Oschersleben, wat een pech

3e OW Cup Slechte start maar opnieuw sneller en PR!
5 juni 2017
De 501 km van Assen:
5 juli 2017

Na een lange autorit van 6 uur kwamen Wesley en ik op donderdagavond aan in Oschersleben. We bouwden alles op en op vrijdagochtend vroeg was om 8 uur al de eerste sessie.

Oschersleben is voor mij geen nieuwe baan maar het is al wel even geleden dat ik hier geweest was. Ik besloot rustig op te bouwen. Helaas was er in deze eerste sessie al vrij snel een rode vlag dus we konden na een aantal ronden meteen al weer de baan af. De tweede sessie was een uur later en ik bouwde netjes op. Het was vrij druk op de baan maar ik kon al snel een ritme pakken. Ik haalde in de bocht na het rechte stuk een andere rijder in en reed door naar de volgende bocht. Op het moment dat ik klaar was om in te sturen werd ineens de achterkant van mijn motor opgelicht. Ik remde en probeerde de motor overeind te houden. Maar helaas lukte dat niet want een andere rijder was keihard in de achterkant van mijn motor geknald en drukte door. We kwamen samen ten val.

Na een ritje in de ambulance naar de medische post op het circuit en een uitgebreid onderzoek lieten ze me weer gaan. Mijn hoofd deed flink pijn en ook mijn rechter hand voelde ik goed. Ik besloot de motor weer klaar te maken en 2 sessies later reed ik weer rond. Helaas was mijn hand in de tussentijd flink dikker geworden en na een aantal ronden kon ik nauwelijks het gas nog openen. De pijn vond ik niet zo erg maar ik begon ook te twijfelen aan de controle. Vooral met aanremmen kwam er zoveel druk op dat ik er niet vol voor kon gaan.

Ik keek het nog even aan maar uiteindelijk die middag toch nog naar het ziekenhuis. Het was dezelfde hand als in Hengelo was gebroken dus ik wilde wel zeker weten dat het goed zat. Het bleek gelukkig alleen maar zwaar gekneusd en niet gebroken. Ik kon echter niet meer rijden want de kracht in mijn hand was verdwenen en ik kon hem nauwelijks bewegen. Dus uiteindelijk konden we na een aantal ronden vrije training alweer naar huis!

Sjonge wat baalde ik. Ik had het wel even gehad…. Inmiddels is mijn hand weer wat opgeknapt maar het wordt nog wel spannend of dat ik de 501 km van Assen kan rijden. In ieder geval werken we weer hard aan de motor zodat die er weer puik bij staat en ik zelf ben ook een taaie…dat komt goed!