Oschersleben: Top 10 Finish!

Dijon…geweldige ervaring en brave Kawa!
30 juli 2017
Pre Bol d’or Training Le Castellet
1 september 2017

Voor de 2e keer dit jaar reisde het OW cup veld af naar het Duitse Oschersleben. De vorige keer kon ik na 6 ronden weer naar huis nadat een andere rijder me van de baan reed. Dus ik hoopte dit keer op wat meer geluk!? Na een extra geboekte vrije training op de vrijdag had ik het circuit wat door. Ik kon goed merken dat ik achter liep op de andere jongens door het missen van het vorige raceweekend. Gelukkig had ik al snel een ritme en konden we werken aan de set up van de motor. De laatste tijd zijn we hier meer mee bezig geweest en dat maakt duidelijk verschil.

Aan het einde van de vrijdag hadden we onze eerste vrije training met het NK Supercup 600 veld en ik zat er lekker op. De volgende ochtend hadden we de kwalificaties en ik pakte in de eerste kwalificatie de 17e plek. Het gevoel was dat er veel meer in zat. We pasten de afstelling van de motor nog wat aan en ik ging er vol voor de 2e kwalificatie. En dat ging super want ik reed zo een seconde van mijn PR af en belandde op de 14e startplek van de 41 rijders totaal.

De eerste race ging mijn start erg netjes en ik kon de motor bij de eerste bocht goed tussen de andere rijders krijgen. Wel ging er iemand wat wijder waardoor ik mee moest maar ik gaf weinig toe. De eerste ronde was een mooi gevecht. Bij de triple naar links die op hoge snelheid gaat, dacht ik 2 rijders te kunnen passeren maar die kwamen vroeger opzij als verwacht. Daardoor moest ik wijd en werd ik door 2 andere rijders ingehaald. Dat was balen!! Het was erg close racing en de gehele race werd ik achtervolgd op korte afstand. Gelukkig kon ik ze achter me houden en toch als 15e de finish over!

De tweede race was ik er op gebrand nog beter te finishen. Ik wilde meekomen met de top 10 jongens maar dan moest mijn eerste ronde wel goed zijn. De start was matig maar ik kon de motor goed er tussen krijgen en pakte wat plekjes die eerste ronde. Er was echter na 1 ronde al een rode vlag en we moesten herstarten. Voor mij een mooie herkansing voor de matige start. En dit keer schoot ik weg dat ik er zelf verbaasd over was! De eerste ronde kwam ik ook goed door en zag Manuel voor me rijden. Ik probeerde het gat te dichten. Ik merkte intussen dat er meerdere rijders me op de hielen zaten want zag af en toe al het voorwiel van Ivar. Gelukkig lukte me het om ze achter me te houden. Helaas ging het na een aantal ronden toch niet goed. Ik had ruzie met mijn versleten laars. De zool was inmiddels doorgesleten en ik zat vast met het randje rubber aan de voetstep. Midden in de U bocht kwam deze weer los en mijn voet schoot onder de motor. Hierdoor kon ik niet goed terug schakelen en miste ik de snelheid de bocht uit. Meteen kwamen Ivar en Nick me voorbij zetten. Sjonge wat baalde ik! Er was ook meteen weer een gat. Deze probeerde ik nog dicht te rijden maar voor ik het wist kwam ik een rijder + motor tegen midden op de baan welke ik net kon ontwijken en toen werd de race afgevlagd! Mijn PR op deze baan is verbeterd van een 1.34 naar 1.32 en dit keer gefinisht op de 10e plek en daar zijn we helemaal blij mee!