OW cup Assen: Even wennen die brommer!?

WK Endurance 24H Bol d’or: 8e in Stock klasse!
24 september 2017
Finale Races: Een geweldige afsluiting!
16 oktober 2017

Na alle buitenlandse race avonturen was het weer tijd voor een race op het vertrouwde circuit van Assen.
Ten eerste moest ik weer wat omschakelen, dit keer van de 1000cc terug naar de 600cc. Het schakelen moet later en ook de rijlijnen zijn weer totaal anders. Vooral met de wind had ik ook even moeite. Bij hoge heide gooide ik de motor de bocht in net zoals op het circuit van Paul Riccard op de R1. Maar ik was even vergeten dat de 600 een stukje lichter is en door de wind waaide ik zo de baan af! Haha…dat instuurpunt moest dus wat eerder!? In de trainingen kreeg ik gelukkig weer snel de smaak te pakken en ik reed zelfs bijna mijn PR! Dat beloofde wat voor de volgende dag?

De zaterdagochtend begon erg koud en achteraf had ik beter de nieuwe banden pas bij de 2e kwalificatie kunnen gebruiken. De eerste was simpelweg nog te koud en daarmee reed ik al een spoor in de band. In de 2e kwalificatie kon ik daardoor niet meer verbeteren en ik stond 18e op de grid met een 1.47.5. Het gevoel was dat ik veel harder had gereden maar het kwam er niet uit. Voor de race deden we nog wat aanpassingen aan de vering. Hopelijk zou dat wat bandenslijtage voorkomen en ook grip geven. Vlak voor de race kregen we te horen dat deze vanwege de geluidsproblemen op Assen ingekort was naar maar liefst 6 ronden!!! Ik wil er niet te veel over zeggen maar blij was ik er niet mee. Dit is niet eens een Sprintrace afstand?!?! Hopelijk wordt hier snel een oplossing voor gevonden? In die 6 ronden durende race had ik een nette start en kon ik het groepje voor me goed volgen. Ik begon wat in te lopen. Het was een mooi gevecht maar ontzettend kort. Uiteindelijk ging ik als 17e over de finish. Niet helemaal het gewenste resultaat maar zeker alles eruit gehaald wat er in zat.
We gaan proberen voor de laatste race weer een snel blok te monteren onder de kawa. Op Oschersleben waar geen lange rechte stukken zijn ging het prima met dit blok, maar op het snelle Assen komen we duidelijk wat vermogen tekort.
Over 3 weken is op 14 oktober in Assen de laatste OW Cup Race van dit seizoen. We hebben dan 1 kwalificatie en 2 races.