OW cup Zolder: Stoeiend met de motor naar mooi resultaat

British Superbike: Inhaalrace en mooi resultaat met nieuw PR
8 oktober 2018
Finale Races Assen: Top finish en prachtige eindklassering
17 oktober 2018

Op een doordeweekse donderdag zouden we de race rijden op het circuit van Zolder. Een tijdje terug was ik hier al naartoe gereden om wat ronden te rijden en ook om al een afstelling te zoeken met de R1. Helaas kon ik na een aantal ronden weer inpakken omdat die dag de versnellingsbak er de geest aan gaf. Helaas  voor mij dus geen trainingsmeters op deze baan, want we hadden meteen de kwalificaties en de race. Ik kon wel merken dat ik erg zoekende was naar de juiste versnellingen en lijnen op de baan. Gelukkig had ik wel goed mijn huiswerk gedaan en filmpjes gekeken waardoor ik wel snel een ritme kreeg. Ook al waren mijn rempunten zeker nog niet goed genoeg en werd duidelijk dat de afstelling van de motor nog te wensen over liet. Opkomend rechte stuk was er veel onstabiliteit en al schuddend ging het richting pitmuur. Dat was zeker niet de bedoeling en in de 2e kwalificatie en voor de race deden we nog wat aanpassingen maar helemaal weg kregen we het probleem niet. Het beste er van maken dan maar?! Ook hadden we deze dag geen nieuwe banden meer gestoken want die hadden we bij het BSB weekend in Assen al gebruikt. Gelukkig viel de grip mee op deze baan.

In de kwalificaties kon ik ondanks de worsteling met de motor toch een 9e plek bemachtigen met een mooi PR van 1.40. Toch voelde het alsof er nog veel meer in zat. Ik maakte nog erg veel foutjes en had geen goede rempunten, maar dat was niet zo verwonderlijk met zo weinig meters op deze baan. Al snel was de start en deze ging netjes. Ik haalde wat rijders in maar bij de eerste chicane raakte ik deze winst meteen weer kwijt toen iemand me blokte met insturen. Ik beet me vast in de rijder voor me en kon deze weer mooi voorbij komen. Zo ging het nog een aantal keer en uiteindelijk zag ik Kenny rijden. Die laatste ronden reed ik er gemakkelijk naar toe maar helaas kwam ik toch net een motorlengte tekort op het rechte stuk en finishte ik als 6e deze race met opnieuw een grote verbetering in rondetijd met een 1.38.4! Opnieuw dus weer mooie resultaten en mooie stappen gemaakt. Dik tevreden!

Op zaterdag 13 oktober zijn de finale races van het kampioenschap op het circuit van Assen. Hiermee gaan we het raceseizoen 2018 hopelijk mooi afsluiten!?

Tot snel!