Team

Naam: Jolanda van Westrenen
Woonplaats: Lienden
Geboortedatum: 15-03-1986
Nationaliteit: Nederlands
Geslacht: Vrouw
Lengte: 1.76
Gewicht: 58 kg
Beroep: Specialist Melkvee
Hobby's: Fitness, Zumba, Mountainbiken
Doel: Er uit halen wat er in zit! Internationale competitie
Droom: Moto2 motor rijden
Een aantal jaar geleden reed ik voor de eerste keer met mijn straatmotor op het circuit van Assen. Geweldig vond ik het en er volgde nog een dagje op circuit Zolder in België. Daarna kocht ik al snel een Kawasaki ZX636 (2004) met schade die ik heb opgebouwd met een set racekuipen. Het rijden ging zo goed dat ik maar meteen besloot om mijn racelicentie te behalen.

2011
In dit jaar reed ik mijn aller eerste race. Dit was in de C-competitie (hobbyklasse) op de Cupdagen van de CRT/KNMV. Ik had nog nooit iets gedaan als een race of wat er maar op lijkt en die eerste race was ik zo zenuwachtig dat het hele veld bij de start al was vertrokken en ik er zelf nog stond. Het rijden zelf ging echter heel erg goed en ik maakte grote sprongen. Uiteindelijk ben ik in dit eerste raceseizoen geëindigd op een 4e plek in het kampioenschap met een tijd van 1.55.4 op Assen. Dit was ver boven verwachting!

2012
Ik heb met die zelfde originele Kawa deelgenomen aan de CRT-Cup. Dit seizoen was er helaas wel een met pech. Zo waren er een aantal technische problemen en een valpartij vanaf de 2e plek in de voorlaatste ronde. Er was zelfs een botsing met een medecoureur bij de start, waardoor ik van de 2e naar de 17e plek terug viel maar uiteindelijk nog als 3e de streep wist te halen. Ondanks alle pech heb ik dit seizoen erg veel geleerd en flinke vorderingen gemaakt. Ik behaalde de 4e plek in het kampioenschap.

2013
In dit jaar ben ik gestart in de Supercup 600 met een jongere Kawasaki ZX6. Daarbij is er een teamverband aangegaan Wim Theunissen en zo ontstond het MQP-Jumbo team. In de loop van het jaar kreeg Wim die ONK Superbike reed, een blessure en het team besloot toen met mij op pad te gaan. Hiervoor ging ik nog steeds in mijn eentje naar de races en deed echt alles zelf. Deze samenwerking was een hele goede stap en zo startte ik het seizoen in de B groep en belande ik regelmatig op het podium. Al snel stroomde ik door naar de Supercup A (snelste) groep met snellere rondetijden.

In Brno Tsjechie heb ik ook deelgenomen aan de Europese Lady's Trophy en daar behaalde ik een 1e plek bij de dames en een 3e plek in de 600cc race bij de mannen. Als afsluiting van het seizoen was er ook nog een uitnodiging voor het Woman's FIM camp in Albacete Spanje waar ik 3 dagen mocht rijden met een BMW 1000rr.

2014
Dit was een topjaar!! Wim en zijn team besloten om dit seizoen volledig te richten op de begeleiding. Daarbij werd er ook een snellere Kawasaki ZX6 aangeschaft. Ik voelde me een echte mazzelkont want dit alles bleek een gouden combi! We reden dit seizoen tussen de mannen in de OW Supercup 600 waar echt serieus hard wordt gereden. Toen we de motor eindelijk goed hadden afgesteld werden er meteen PR’s verbroken en het ging steeds maar sneller. Met een rondetijd op Assen van 1.46.0 wat bijna 4 seconden sneller is als het voorgaande jaar zijn we zeker tevreden!

Maar dat was nog niet alles! Ik werd ook uitgenodigd door een Frans team om deel te nemen aan de 24H Endurance van Barcelona in Spanje met een internationaal dames team. We werden uiteindelijk tussen al die professionele en grote teams: 2e in de 600cc stock klasse en 16e totaal van 46 teams. Een topprestatie!

2015
We gingen verder in het NK Supercup 600cc kampioenschap. Ik kon in het sterke volle startveld meerdere keren top 15 rijden en had de smaak te pakken. Zeker op de buitenlandse circuits ging het ontzettend goed en ik kon weer mooie stappen maken.

Daarnaast werd er ook weer deelgenomen aan de 24H van Barcelona met het Girls Racing Team. Dit keer gingen we voor de winst en dat lukte! Ik bleek de snelste 600cc rijder van het hele veld en na een uitputtende race gingen we als winnaar van de de Stock 600 klasse over de finish!!

2016
Dit jaar begon ontzettend goed! Na een 12e plek in de eerste NK Supercup race was het duidelijk dat ik een goed ritme te pakken had. Helaas ging het in Hengelo al mis. Door een gebroken en gekneusde hand en een motor die total loss was, moest ik een aantal races missen. Gelukkig kregen we het mede dankzij sponsoren en een crowdfunding voor elkaar om weer een motor neer te zetten waarmee ik nog een aantal races kon rijden in de NK Supercup. Ontzettend dankbaar ben ik voor alle hulp en steun die ik heb gekregen. Dankzij jullie kon ik weer opstappen! Ook was er einde van het jaar nog de deelname aan het WK Endurance de 24H Bol d'or in Zuid Frankrijk. Daar behaalden we met de nieuwe Yamaha R1 een geweldig resultaat: 23e gefinisht van de 56 teams en 12e in de Stock 1000 klasse!