Eerste NK Supercup 2017

3 dagen regen in Portimao
5 februari 2017
2e NK Supercup: Nieuw PR en rommelige race
8 mei 2017

Na een extra trainingsdagje op dinsdag konden we afgelopen vrijdag weer beginnen met de eerste training voor de NK supercup. Op deze dinsdagtraining hebben we nog wat geprobeerd met vering en banden. Dit was namelijk in Portimao dankzij 3 dagen volop regen niet gelukt. Deze dag had ik dankzij de kou en (blijkbaar) een gladde curbstone, nog wel een kleine high-sider in de GT bocht. De jongens zagen alleen mijn motor op zijn zij langskomen langs de pitmuur….oeps! De valpartij was gelukkig wel meegevallen ook al waren mijn nieuwe handschoenen, nieuwe helm en de motor zelf wel iets minder mooi. Ik kon ondanks hoofdpijn en een stijve nek wel meteen weer dezelfde rondetijd rijden als net voor de valpartij dus het zat wel goed.

De vrijdagochtend begon ik vol vertrouwen aan de eerste training. Het gevoel was goed en met een oude versleten achterband kon ik toch lekker (glijdend) rondkomen. Het was opnieuw erg koud en zelfs ook wat vochtig. De 2e training was er dan ook motregen en heb ik na 1 ronde de motor weer de pit ingereden. Het was te nat voor de gewone banden en te droog voor regenbanden.
De rest van de dag lekker opgebouwd en ik reed zelfs ondanks de kou weer een 1.49. Een lekker gevoel en klaar voor de racedag!

De eerste kwalificatie was het half nat half droog. Beide soorten banden waren eigenlijk niet goed. Ik koos maar voor de veilige optie en ging met regenbanden naar buiten. Ik had meteen de smaak te pakken en reed lange tijd P2! Helaas in de laatste ronde kwamen veel jongens er nog overheen en eindigde ik op P 11 van de 31 rijders.
In de 2e kwalificatie was het droog en zou het lastiger worden om zin mooie plek te bereiken. Echter had ik een goed ritme en behaalde de 14e startplek! Heel netjes.

In de race was ik er helemaal klaar voor! Ik had een ontzettend goede start en reed ong. op de 9e plek door de Strubben! Maar toen… een high sidertje maakte het me moeilijk en ik ging bijna onderuit. Gelukkig kwam de motor terug en kon ik terug op het gas. Maar doordat iedereen net na de start dicht op elkaar zit, was ik meteen 3 plekken kwijt en einde Veenslang door het ontbreken van snelheid nog 2 mensen die langskwamen zetten! Sjonge wat baalde ik!

Ik kwam terecht in het groepje dat streed om de plekken 12-15 en reed zelf p12. De jongens reden lekker door maar ik kon het net voorblijven. Helaas gleed op een andere plek opnieuw de achterkant weg en verloor ik weer wat plekken. Ik was vol vertrouwen waardoor ik af en toe het gas er wat enthousiast bij pakte. Ik raakte door het glijden wel wat onzeker en begon de aansluiting te verliezen. Daarbij wilde de Kawa niet goed meer in de 6e versnelling. Hetzelfde probleempje als in Portimao kwam bovendrijven. Terwijl we dachten dat het was opgelost en afgelopen dagen totaal geen last hadden gehad?! Hierdoor verloor ik wel ontzettend veel snelheid op de Veenslang en terug richting Ramshoek. Het gat werd al snel groter en ik reed de race eenzaam uit. Ik had gelukkig een voorsprong van ruim 12 seconden op de groep rijders achter mij en dat werd alleen maar groter. Uiteindelijk ben ik de race als 15e gefinisht van de 31 rijders! En dat met een tijd die ondanks de kou en mindere grip maar een halve seconde van mijn PR af zat! Helemaal blij!
Nu snel de motor weer een nieuwe frisse jas geven en nalopen. Dan zijn we weer klaar voor de volgende race in mei.